De eerste doelen zijn gehaald!

Begin februari startten we vanuit de Voedselbank Neder-Veluwe met de donatiewebshop. In de afgelopen weken brachten we al een behoorlijk aantal producten aan de man, zoals melk, kaas, zuurkool en tomaten. Hoe is het in deze eerste tijd gegaan met de ‘verkoop’ van de producten?

Nog even ter herinnering: bijzonder aan deze webshop is dat elk product een afloopdatum heeft. Deze datum maakt het doel concreet. Als voor een bepaald product, bijvoorbeeld appels, tegen de afloopdatum voldoende geld binnen is om het uit te delen aan alle huishoudens in de regio, dan wordt het kort daarna in één keer aangekocht en uitgedeeld. Wel zo duidelijk voor de donateurs, maar ook praktisch voor de logistieke organisatie van de Voedselbank.

Melk!

Het eerste doel van de webshop was om 500 pakken melk te kunnen uitdelen in de voedselpakketten. Met veel trots en dankbaarheid kunnen we meedelen dat dit doel tijdig gehaald werd, op 18 februari. Dit was drie dagen vóór de afloopdatum. Dank aan alle donateurs die dit met hun bijdrage, klein of groot, mogelijk hebben gemaakt. En dank aan de lokale media, vrijwilligers en anderen, die het nieuws over de webshop verspreidden. De melk werd aangekocht via AH Wageningen, die ons bovendien een mooie korting aanbood, zodat de Voedselbank nog wat meer melk kon inkopen.

Melkpakken in loods Voedselbank
Melkpakken in de loods van de Voedselbank

Zuurkool, maar ook rode kool

Het tweede doel, 400 pakjes zuurkool, werd daarna op 7 maart gehaald. Alweer een mooi resultaat dankzij de bijdrage van veel verschillende donateurs. Een goed voorbeeld van ‘alle beetjes helpen’! Extra bijzonder aan deze actie was dat AH Oosterbeek, waar de zuurkool werd ingeslagen, besloot om ook een duit in het zakje te doen. Behalve de afgesproken 400 pakjes zuurkool, leverde de winkel in Oosterbeek er gratis ruim 200 pakjes rode kool bij. Geweldig dat particulieren en bedrijven de Voedselbank zo’n goed hart toedragen. De groenten werden met veel plezier in ontvangst genomen.

Op naar de volgende doelen!

Zuurkool en rode kool worden geleverd in de loods
Zuurkool en rode kool worden geleverd in de loods
De kool wordt verzameld om te verdelen in de pakketten
De kool wordt verzameld om te verdelen in de pakketten