Nieuws

17 april 2024

Jaarverslag 2023 verschenen

Een overzicht van de activiteiten van Voedselbank Neder-Veluwe in 2023 is te vinden in het onlangs verschenen jaarverslag. Naast de weergave van feiten en cijfers worden in het jaarverslag ontwikkelingen die ons werk beïnvloeden beschreven, zoals de toenemende noodzaak die voor voedselbanken is ontstaan om zelf voedsel in te kopen.

Het volledige jaarverslag is in te zien via onderstaande link:

30 augustus 2021

Persbericht

7 februari 2021

Voedselbank Neder-Veluwe e.o. opent donatiewebshop

Vanaf februari start de Voedselbank Neder-Veluwe e.o. met een webshop waar mensen direct producten kunnen kopen die bestemd zijn voor de klanten van de Voedselbank. Het aanbod van de webshop bestaat vooral uit gezonde en verse producten, zoals groenten, fruit en zuivel, die een welkome aanvulling kunnen vormen op de bestaande voedselpakketten. Via deze webshop bepaal je als donateur dus zelf waar je geld aan wordt besteed.

Sinds 2007 verstrekt de Voedselbank Neder-Veluwe e.o. wekelijks voedselpakketten aan mensen onder de armoedegrens in de gemeenten Wageningen, Renkum en Rhenen. Op dit moment gaat het om ongeveer 240 gezinnen. Het grootste deel van het eten in de voedselpakketten verkrijgt de Voedselbank van supermarkten en andere bedrijven die het eten anders zouden weggooien. De producten die de Voedselbank krijgt van haar leveranciers, verschillen per week. Het komt regelmatig voor dat de Voedselbank nauwelijks verse producten, zoals zuivel, groenten of fruit, in de pakketten kan doen.

In een poging om meer gezonde producten te kunnen verstrekken, is de Voedselbank Neder- Veluwe e.o. daarom in februari gestart met een bijzondere webshop waar mensen op de gebruikelijke wijze producten kunnen bestellen en betalen. Het enige verschil is, dat de bestelde producten niet bij je thuis bezorgd worden, maar verdeeld worden over de pakketten voor de klanten van de Voedselbank. Elk product dat in de donatiewebshop verschijnt, heeft daarbij een bepaalde aflooptijd. Dit zorgt ervoor dat in de week na de afloopdatum alle pakketten kunnen worden voorzien van hetzelfde product.

Voedselbank Neder-Veluwe e.o. heeft gekozen voor deze nieuwe manier van donateurswerving, omdat donateurs via de webshop zelf kunnen kiezen waar hun geld precies aan wordt besteed. De Voedselbank kan zo eenvoudig transparantie verschaffen over de wijze waarop de binnengekomen giften precies gebruikt worden.

De donatiewebshop vind je hier: www.voedselbanknederveluwe.nl/webshop

Contactgegevens voor meer informatie:Greet Blom, voorzitter van de Voedselbank Neder-Veluwe e.o.: info@voedselbanknederveluwe.nl